انواع کود

13

کود:

اگر شما می‌خواهید یک چمن یا باغ زیبا داشته باشید، اما شانس زیادی برای ایجاد یک فضای بیرونی سالم و پر جنب و جوش را ندارید، کود یکی از راه‌های‌ غنی‌سازی خاک و رشد گیاه می‌باشد. انواع کود ذر بازار داریم، بنابرین قبل از رفتن به فروشگاه برای خریدن کود، باید انواع کود را آموخته باشیم.در زیر انواع کود آمده است.

کود آلی:

همانطور که از نامش برمی‌آید، کودهای آلی از بقایای موجودات زنده که تجزیه پذیر هستند به وجود می‌آیند. کود آلی از کمپوست، جلبک دریایی، خزه نارس، ذخایر معدنی و مواد تشگیل دهنده دیگر از طبیعت وجود دارد بدست می‌آید. این کار به افزایش بازدهی مستقیم گیاهان شما به محض شروع کود دهی و بهبود بهروری بلند مدت خاک شما کمک خواهد کرد.

کود معدنی:

کود معدنی یا کود مصنوعی، به صورت‌‌های مختلفی مانند مایع، پودر‌ و دانه وجود دارنند. فسفات و پتاسیم برای تولید کود شیمیایی استفاده می‌شوند. کود‌های معدنی به طور کلی برای درمان مواد صنعتی به کار می‌روند زیرا آنها ارزان‌تر و راحت‌تر از کود های آلی هستند. کود معدنی نیز کمتر از کود آلی در زمین وجود دارد که تا اجازه می‌دهد تا گیاه مواد مغذی را از خاک به برگ و میوه به راحتی حمل کند. با این حال، کود معدنی می تواند منجر به کاهش ضایعات در طول زمان شود.

کود شیمیایی نیترات:

بازهم، همانطور که از نامش برمی‌آید، این نوع کود‌ حاوی محتوای نیتروژنی است. نیتروژن هنگامی که به کود تبدیل می‌شود، به آمونیاک تبدیل و زمانی که باران یا سیستم بارانی زمین را تمیز می کند در آن حل می شود. مواد مغذی از کود نیتروژن سپس از طریق زمین به ریشه گیاه می‌رسد.کود نیتروژن معمولا به صورت گرانول سفید یا گلوله ای هستند که برای بارور کردن خاک قبل یا در طی کاشت استفاده می‌شود.

کود فسفات:

کود فسفات برای خاک های اسیدی مناسب است. دریافت فسفات آلی یا کود فسفات مصنوعی بسته به نیاز ما متغییر است.

کود پتاسیم:

با افزایش پتاسیم در خاک شنی به خوبی می‌توان برای بهبود کیفیت گیاهان و سبزیجات  در زمین های نامناسب  اقدام کرد. دو نوع اصلی از کود پتاسیم وجود دارد ۱)سولفات پتاسیم ۲)پتاسیم. سولفات پتاسیم با استفاده از کلرید پتاسیم با سولفات منیزیم برای تولید کود استفاده می‌شوند، که می تواند برای غنی سازی خاک باغ هر زمان استفاده کرد. پودر پتاسیم به شکل کریستالی می‌باشد که به منظور باروری گیاهان استفاده می‌شود.این کار بدون لکه شدن در خاک انجام می شود زیرا پتاس در سطوح زمین جذب می‌شود.

کودها  برای دادن مواد مغذی به گیاهانی که در خاک هایی که کمبود دارنند، استفاده می‌شوند. بسیاری از کودها از رسوبات طبیعی در زمین استخراج می‌شوند. موادی از قبیل پتاس بالغ، سوپر فسفات سه گانه همه از مواد معدنی طبیعی تولید می‌شوند. برخی از مواد مانند اوره و نیترات آمونیوم مصنوعی(معدنی) هستند، اما گیاهان با مواد غذایی مشابه ای که در خاک طبیعی یافت می شوند، تامین می‌شوند.

رنگ کود بستگی به محل استخراج آن، درجه تصفیه و حضور رنگ‌های اضافه دارد. به عنوان مثال: از پتاسیم می‌توان از بلورهای قرم، سفید یا بی‌رنگ استفاده کرد. سطح مواد غذایی می تواند به منبع متغییر باشد.

S MGO K2O P2O5 N مواد
۰ ۰ ۰ ۰ ۳۵ نیترات آمونیوم
۲۴ ۰ ۰ ۰ ۲۱ سولفات آمونیوم
۰ ۰ ۰ ۰ ۱۵.۵ نیترات کلسیم
۰ ۰ ۰ ۴۶ ۱۸ فسفات دی آمونیوم
۰ ۰ ۰ ۵۲ ۱۱ فسفات مونو آمونیوم
۰ ۰ ۶۰ ۰ ۰ فسفات پتاس
۰ ۰ ۴۴ ۰ ۱۳.۵ نیترات پتاسیم
۲۲ ۱۸ ۲۲ ۰ ۰ سولپومگ
۱۸ ۰ ۵۰ ۰ ۰ سولفات پتاس
۱۴ ۰ ۰ ۲۲ ۰ سوپر فسفات تک
۰ ۰ ۰ ۴۶ ۰ سه فاز سوپر فسفات
۰ ۰ ۰ ۰ ۴۶ اوره

 منبع اول

 

منبع دوم

13 دیدگاه‌ها

  1. سلام برای رشد مناسب گیاه بابا آدم از چ نوع کودی میتونم استفاده کنم ک مغذی گیاه هم باشه؟

    • سلام و وقت بخیر دوست عزیز توضیحات کامل رو مشاهده کنین و مناسب ترین کود رو به کمک پشتیبان ثبت سفارش کنین.

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید